3 Μαρτίου 2011

God Bless...Warren Ellis


   Να ξεκινήσω με ένα συμπέρασμα, το οποίο μπορεί να έχει ελάχιστη σημασία για σας, αλλά αν δεν το γράψω θα σκάσω. Πιστεύω, ότι ο καταπληκτικά ωμός και στιβαρός ήχος των Grinderman οφείλεται, κατά πολύ (μα πάρα πολύ), στον μουσάτο κύριο της φωτογραφίας. Χωρίς τον Warren Ellis, η μουσική τους θα ήταν πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα. Συγνώμη Νίκο Σπηλιά.Προσωπική γνώμη. Πάμε παρακάτω.....
   Γεννήθηκε το 1965 στην Βικτόρια της Αυστραλίας. Εκεί μεγάλωσε, και αφού έκανε κλασσικές σπουδές στο βιολί, στο πιάνο και στην κιθάρα, πήρε δίπλωμα δασκάλου μουσικής. Άσκησε το επάγγελμα για λίγα χρόνια, ώσπου βαρέθηκε,τα παράτησε και μετακόμισε στην Μελβούρνη. Αρχίζει, λοιπόν, να ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική της χώρας του, να παίζει με διάφορες μπάντες της πόλης και να συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις. Σημειωτέον, ξέρει και μπουζούκι. Λέτε το εμφανισιακό του alter ego στην χώρα μας, ο μεγάλος Ψαραντώνης, να τον καλέσει για καμιά τρελή συνεργασία? Μακάρι. Ποιος ξέρει.
   Το 1992, λοιπόν, μαζί με τους Mick Turner (κιθαρίστας) και Jim White (drummer) δημιουργεί τους "Dirty Three". Ένα τρίο, που έχει κυκλοφορήσει, μέχρι τώρα, 8 δίσκους άγριας, ορχηστρικής, post rock μουσικής.
   Το 1995, τον καλεί ο Νίκος να παίξει στις ηχογραφήσεις του "Murder Ballads" και από τότε γίνεται μόνιμο μέλος και των Bad Seeds. Παράλληλα, συμμετέχει σε δουλειές πολλών καλλιτεχνών (Marrianne Faithfull, Primal Scream) και μαζί με τον Νίκο, σαν ντουέτο, γράφουν μουσική για διάφορες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα.
   Πριν από 4, περίπου, χρόνια, οι δυο τους, μαζί με τον Jim Sclavunos και τον Martyn Casey θα σχηματίσουν τους Grinderman, μια garage rock blues (και ότι άλλο θέλετε) μπάντα και από τότε προσπαθούμε να συνέλθουμε από την ηχητική κλωτσιά που φάγαμε!

ΕΔΩ θα διαβάσετε για τα soundtrack που έγραψαν ο Nick Cave και ο Warren Ellis.



The Dirty Three


Grinderman





















latest news

mOst rEAd

vIsItOrs

rEAdErs