23 Φεβρουαρίου 2011

iBeatles!


1963....ένας μελλοντολόγος-προφήτης πηγαίνει στους 4 τύπους της φωτογραφίας και τους λέει:
-" Παλικάρια, έκανα έναν διαλογισμό όσον αφορά το μέλλον σας, και ο καλός θεούλης, μου εμφάνισε αυτήν την φωτογραφία, από το έτος 2010"!
Πετάγεται ο περίεργος Lennon...
-" Έχω 2 ερωτήσεις. Πρώτον, γιατί τα μαλλιά μου είναι τόσο χάλια και δεύτερον, εξήγησε μου, τι είναι αυτό το ....iTunes που γράφει εδώ ρε συ?"
-" Δεν ξέρω John.......πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ και ο George δεν θα μάθετε ποτέ, γιατί δεν θα ζήσετε μέχρι τότε.."
Αμέσως μετά τον διάλογο, ο Paul, αφού άκουσε τα ευχάριστα, γι'αυτόν, νέα, πήρε την κιθάρα του και άρχισε να συνθέτει από την αρχή ένα τραγούδι, που είχε γράψει 4 χρόνια πριν, με τίτλο "Love Me Do". Το ταξίδι τους ξεκινά.


σχεδόν μισό αιώνα μετά......


2010.... επί ένα μήνα περίπου, η Apple (μανούλα στο μάρκετινγκ) διαφημίζει στο site της ότι έρχεται μια μεγάλη έκπληξη για τους πελάτες της. Ενώ λοιπόν όλοι περιμένουν με αγωνία μια αναβάθμιση σε κάποιο προϊόν της ή προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας, αυτή κάνει κάτι που ξενερώνει κάποιους φίλους της στο εξωτερικό και σχεδόν όλους τους φίλους της στην Ελλάδα.
Κλείνει συμφωνία με την ΕΜΙ και στις 16 Νοεμβρίου του 2010, διαθέτει προς πώληση όλα τα τραγούδια και albums των Beatles από το iTunes, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως. Μια κίνηση που σύμφωνα με τον ηγέτη της Apple, Steve Jobs, ήταν ένα όνειρο ζωής.
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Την πρώτη εβδομάδα πουλήθηκαν 450.000 δίσκοι και 2.000.000 μεμονωμένα τραγούδια τους σε όλο τον κόσμο.
Από τα album, πρώτο σε πωλήσεις έρχεται το "Abbey Road", ενώ το τραγούδι που κατέβασαν οι περισσότεροι είναι το "Here Comes The Sun".
Καθόλου άσχημα για ένα group το οποίο σταμάτησε την πορεία του πριν από 41 χρόνια. Εξακολουθεί όμως να συγκινεί, να εμπνέει και να θεωρείται (και του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) το καλύτερο και πιο επιδραστικό συγκρότημα του αιώνα.

Abbey Road
The Beatles ♫ Here Comes The Sun by mammoth












latest news

mOst rEAd

vIsItOrs

rEAdErs