24 Φεβρουαρίου 2011

Jonny Greenwood



 Αναμφισβήτητα, ο Jonathan Richard Guy Greenwood είναι ένας από τους καλύτερους και ίσως από τους πιο πρωτοποριακούς μουσικούς της γενιάς του.
Μέλος των Radiohead, για τους οποίους είναι και ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Κατά την γνώμη μου, σε αυτόν και στον Yorke οφείλεται πιο πολύ η στροφή που έκανε το συγκρότημα στον ήχο του, που ξεκίνησε με το "Ok Computer" και γιγαντώθηκε στο πρόσφατο "The King Of Limps".
Η συμβολή του στο χτίσιμο και τον ήχο των τραγουδιών είναι καταλυτική αφού, εκτός από κιθάρα και πλήκτρα, παίζει κρουστά, βιόλα, banjo, ξυλόφωνο και δημιουργεί και όλους αυτούς τους computerized ήχους και τα σχεδόν άρρυθμα, πολλές φορές beat, που στο τέλος σε κάνει να αναρωτιέσαι πως μπορεί και τα συνδυάζει όλα αυτά.
Το παράδοξο με τον Greenwood είναι ότι αποτελεί το μοναδικό μέλος των Radiohead το οποίο δεν έχει κανένα πτυχίο πάνω στην μουσική, ενώ έχει εκπαιδευτεί κατά καιρούς στα περισσότερα όργανα!
Στο βιογραφικό του μπορούμε επίσης να δούμε ότι είναι συνθέτης, στην κλασική ορχήστρα του BBC και του έχουν εμπιστευτεί να γράψει το soundrack για 4 κινηματογραφικές ταινίες.


- Bodysong (2003)
Σκηνοθετημένο από τον Simon Pummell, είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ανθρώπινη ύπαρξη και την εξέλιξη της. Δεν υπάρχουν διάλογοι, παρά μόνο η μουσική του Jonny Greenwood.





- There Will Be Blood (2007)

Τόσο η ταινία, όσο και η μουσική,  είναι διαμάντια.





- Norwegian Wood (2010)
Δραματικό φιλμ από την Ιαπωνία.





- We Need To Talk About Kevin (2011)
Θα κυκλοφορήσει σύντομα, και είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Lionel Shriver. Αφορά μια μητέρα η οποία παρακολουθεί το ημερολόγιο του γιου της, Kevin, μέχρι το παιδί να διαπράξει μια μαζική δολοφονία στο σχολείο του.












latest news

mOst rEAd

vIsItOrs

rEAdErs