26 Φεβρουαρίου 2011

Roots Bloody Roots - The Rolling Stones Rock and Roll Circus


   Oλα ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχε ο Mick Jagger, να καλέσει διάφορους μουσικούς εκείνης της εποχής και να παίξουν μαζί σε ένα μουσικό event, το οποίο θα κινηματογραφούσαν και θα το προβάλανε στο BBC, τις ημέρες των Χριστουγέννων του 1968.
Πρόσκληση έλαβαν,  ο Johnny Cash, οι Isley Brothers, ο Steve Windwood (Traffic), o Paul Mc Cartney και για παρουσιάστρια πρότειναν στην Brigitte Bardot. Όλοι αρνήθηκαν! Ο Brian Jones, επίσης, μέλος τότε των Stones, είχε ενδοιασμούς για την εμφάνιση του και ένιωθε οτι τα άλλα μέλη δεν τον θέλανε στο συγκρότημα. Τελικά, παίζει μαζί τους για τελευταία φορά, αφου λίγο καιρό αργότερα θα φύγει απο την ζωή.
   Το γύρισμα έγινε στις 11 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς αλλά δεν παίχτηκε στην τηλεόραση και ούτε κυκλοφόρησε στα ράφια των δισκοπωλείων. Η επίσημη δικαιολογία των Rolling Stones, γι'αυτήν την απραξία, ήταν ότι δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους!!    
   Λέγεται, όμως, ότι ο πραγματικός λόγος ήταν η δυναμική εμφάνιση των Who, που επισκίασε αυτή των Stones, γεγονός που ο Jagger δεν το ήθελε, μιας και ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς.
   Τελικά, όταν δόθηκε το πράσινο φως για την διάθεση του, το 1996, γίνανε όλοι μάρτυρες μιας κορυφαίας συνεύρεσης ανάμεσα σε τεράστιους μουσικούς της rock κουλτούρας εκείνης της εποχής.





Jethro Tull



Αρχικά είχαν επιλεγεί οι, παντελώς άγνωστοι τότε, Led Zeppelin.
Ο Mick Jagger όμως προτίμησε τους Jethro Tull, οι οποίοι πρωτοεμφανιζόμενοι τότε, άνοιγαν τις συναυλίες των Pink Floyd.
Οι Jethro Tull,  παίζουν ζωντανά στην τηλεόραση πρώτη φορά το παρθενικό τους single, "Song For Jeffery" και βέβαια είναι και η τελευταία φορά που παίζει μαζί τους ο κιθαρίστας Tony Lommi, αφού αμέσως μετά το show θα τους παρατήσει για να σχηματίσει, μαζί με έναν τρελαμένο, ονόματι Ozzy, τους Black Sabbath!
Jethro tull-song for jeffery by nuovus



The Who






















Στην συνέχεια, τους προαναγγέλλει ο Keith Richards και ανεβαίνουν στην σκηνή οι "The Who". Η εμφάνιση τους είναι σαρωτική.
Παίζουν μια μίνι rock όπερα με τίτλο "A Quick One While He's Away" και αφήνουν τους πάντες άφωνους με την δυναμικότητα και την ενέργεια που βγάζουν πάνω στην σκηνή. Το highlight της παρουσίας τους είναι, φυσικά, ο Keith Moon, ο οποίος είχε ρίξει νερό και μπύρα στα τύμπανα και κάθε φορά που τα χτυπούσε ξεπηδούσε ένα συντριβάνι.
 Αποδεικνύει, βεβαια, και με το παίξιμο του, γιατί θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος drummer που έχει περάσει ποτέ από τον rock πλανήτη. Απλά, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.





"Aint That A Lot Of Love". Διασκευή στο τραγούδι του Homer Banks.
H σειρά του bluesman Taj Mahal και της μπάντας του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο μεγάλος κιθαρίστας Jesse Ed Davis, αργότερα συνεργάτης μουσικών όπως ο Eric Clapton, ο John Lennon, ο Leonard Cohen κ.α. Μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του στο show ήταν αβέβαιη, αφού η Ένωση Βρετανών Μουσικών δεν του επέτρεπε να παίξει.

















Η κούκλα, Marianne Faithfull, αγαπημένη τότε του Jagger, ερμηνεύει το "Something Better", σε μια τρυφερή και χαμηλών τόνων στιγμή του show.











Μετά από μια "συζήτηση" μεταξύ του John Lennon και του Mick Jagger, την σκηνή καταλαμβάνουν 4 ιερά τέρατα.
Eric Clapton, John Lennon,
Mitch Mitchell, Keith Richards
The Dirty Mac. Το supergroup που σχηματίστηκε εκείνη την ώρα και μόνο για αυτό το event. Στις κιθάρες είναι o Lennon μαζί με τον απίστευτο Eric Clapton, που τότε έπαιζε στους Cream, στο μπάσο ο Keith Richards και πίσω από τα τύμπανα κάθεται ο drummer του Jimi Hendrix από τους Experience, Mitch Mitchell.  Παίζουν το "Yer Blues", ένα blues κομμάτι από το "White Album" των Beatles και αφού ανεβαίνουν στην σκηνή ο βιολιστής Ivry Giltis και η Yoko Ono, συνεχίζουν με το "Whole Lotta Yoko". Αν εξαιρέσουμε τις avant-garde στριγκλιές της Yoko, οι υπόλοιποι από πίσω ζωγραφίζουν.





Φτάνουμε στο τέλος, όταν ο Lennon παρουσιάζει στο κοινό τους Rolling Stones.
Mick Jagger
Παιζουν το "Jumpin' Jack Flash", το blues "Parachute Woman", το "No Expectations", το "You can't always get what you want" χωρίς τα χωροδιακά μέρη που πρώτη φορά το παρουσιάζουν στο κοινό, και κλείνουν με μια φανταστική εκτέλεση του "Sympathy For The Devil" στην οποία πρέπει να δείτε την ταινία για να καταλάβετε τι γίνεται. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή που ο Jagger βγάζει την μπλούζα του και φαίνεται σε τατουάζ στο στήθος του, ο Εωσφόρος. Αυτό φανταστείτε οτι το έκανε το 1969, σε εκπομπή που προριζόταν να προβληθεί παραμονή Χριστουγέννων!
Φυσικά αποδυκνύει για ακόμη μια φορά οτι είναι απίστευτος performer με τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες.
Μετά απο μια συγκλονιστική εμφάνιση, οι Stones, καληνυχτούν και αποχαιρετούν τον κόσμο με τον "Salt of the earth".
Μια παράσταση πέρασε στην ιστορία.







Τα links για να κατεβάσετε την ταινία και το soundtrack, τα αντέγραψα απο το πολύ καλό blog Diomidis Music.








Ο Mick Jagger  τα λέει με τον
Pete Townsend και Keith Moon
των Who.








Yoko Ono,Bill Wyman,Charlie Watts,
Mick Jagger, Brian Jones








        






latest news

mOst rEAd

vIsItOrs

rEAdErs