12 Φεβρουαρίου 2011

It Came From Detroit!


Στην ιστορία του Rock, υπήρξαν πόλεις στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτέλεσαν το κέντρο της μουσικής εξέλιξης, για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η Αθήνα γέννησε τους R.E.M, η Μινεάπολις τους Husker Du και τους Replacements, η Νέα Υόρκη τους Velvets και την Patti Smith και η σκηνή του Seattle ( Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains, Walkabouts) έκανε την δεκαετία του 90 να μοιάζει εντελώς δική της υπόθεση.
Στις αρχές αυτού του αιώνα, ήταν η σειρά του Detroit. H garage rock σκηνή του, βγήκε από το καβούκι της και ανέδειξε πολλές μπάντες όπως οι White Stripes, οι Von Bondies, οι Detroit Compras, οι Dirtbombs οι οποίες ξαναγέννησαν και επαναπροσδιόρισαν την φρεσκάδα του rock.
Ο σκηνοθέτης James R.Petix, αναγνώρισε πόσο σημαντικά πράγματα συνέβαιναν εκεί, και αποφάσισε να φιλμογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ για την τοπική μουσική σκηνή με τίτλο "It Came From Detroit". Μια καταπληκτική δουλειά, που καταγράφει τους ανθρώπους, τους ήχους και τις garage rock μυρωδιές που ανέδυε η πόλη εκείνη την περίοδο. Το φιλμ, είναι, κατά κάποιο τρόπο,  και μια απάντηση προς την μουσική βιομηχανία, στο πως η αληθινή μουσική μπορεί να επιβιώσει και στις χειρότερες συνθήκες.
Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης, υπήρξε ένα μοναδικό, χαρακτηριστικό στοιχείο στην μουσική εκείνης της περιόδου, στην πόλη του Detroit, που δεν το συναντάς συχνά. Η ειλικρίνεια.










latest news

mOst rEAd

vIsItOrs

rEAdErs